Спартак Варна приема Септември София в двубой от 27-ия кръг на efbet Лига. Мачът

...
Спартак Варна приема Септември София в двубой от 27-ия кръг на efbet Лига. Мачът
Коментари Харесай

Спартак Варна излиза за всичко или нищо срещу Септември

Спартак Варна приема Септември София в дуел от 27-ия кръг на efbet Лига. Мачът на “Коритото ” в морската ни столица започва в 17:30 часа и ще бъде излъчен директно в ефира на DIEMA SPORT. Gong.bg ще наблюдава всичко най-интересно от срещата онлайн.

Домакините са последни в класирането и тимът се нуждае от наложителни три точки, в случай че желае да се приближи до предпоследния Хебър. Тимът от Пазарджик е със 17 пункта, до момента в който варненци са с 13 след 26 изиграни мача. За да се добере най-малко до бараж за оставане в елита и през идващия сезон “соколите ” би трябвало да са на 14-ата позиция, която все още наподобява много мъчно.

Спартак има единствено две победи от началото на сезона, а последната такава пристигна в края на февруари, когато надделя Ботев Враца у дома. След това възпитаниците на Херо подредиха четири загуби поред до предишния кръг, когато направиха 1:1 с Ботев (Пловдив).

Добрата вест за старши треньора е, че нападателят Родни Антуи се завръща в игра. Той беше болен и в този момент очакванията са, че ще може да се отпуши в представянето си и ще помогне на отбора да оцелее. Друг нападател обаче е отвън сметките за Херо. Жоао Марио получи тежка травма през първото полувреме на дуела с Ботев предходната седмица и ще отсъства дълго.

Септември,, от своя страна все още също не се намира в добра форма. Столичани са 13-ти в класирането на 6 точки от 10-ото място, което им подсигурява оцеляване още в постоянния сезон. Отборът позакъса в последните мачове и е в серия от три следващи загуби. Първо те паднаха от другия варненски отбор - Черно море, а по-късно отстъпиха на Локо (Пловдив) и ЦСКА 1948.

В последния дуел сред двата отбора не се излъчи победител, като срещата приключи 1:1. Иначе тимовете играха през предходната година във Втора лига, като тогава си размениха по една победа. Първо Септември се наложи с 4:2 вкъщи, а във Варна Спартак победи с 2:1.

Вероятни сформира:

Спартак Варна : Фигейредо; Цветков, Карамоко, П. Димов; Евандро, И. Йорданов, Климентов, Микелс; Ивей; Антуи, Ж. Марио;

Септември : Шейтанов; Милич, А. Георгиев, Ачков; Чуич; Кабов, Станоев, Якубяк, М. Николов; Йосков, М. Петков;
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР